vrijdag 28 september 2012

De gouden Tip : voor een slechte stoelgang na het stoppen met roken !


De gouden Tip : voor een slechte stoelgang na het stoppen met roken !

Ik kreeg een week of 2 geleden een gouden tip van iemand en die TIP wil ik toch graag even delen met jullie.
Omdat ik zeker weet dat ik vast niet de enige ben die tegen dit probleem aan loopt.
Zoals je weet ben ik 19 augustus 2012 gestopt met roken.
Als je stopt met roken gaat je spijsverteringsstelsel een tandje langzamer draaien, of eigenlijk draait het te snel als je rookt.
Roken werkt normaal gesproken laxerend. Je kent het wel , s’morgens kopje koffie sigaretje erbij en hollen maar . Nu is dat nooit zo geweest voor mij op deze manier maar goed .Dus zodra je stopt wordt dit opgeheven en kun je verstopt raken. Obstipatie dus of een slechte stoelgang.
Onze stofwisseling zal weer zonder nicotine moeten leren functioneren, en dat valt niet mee als je zoals ik 25 jaar stevig gerookt hebt.
Wat ik heb horen vertellen zou het een week of drie, vier duren voor het lichaam zijn evenwicht weer heeft hervonden. Balans dus!
Aangezien mijn stoelgang echt slecht was ,ben ik in de eerste instantie van alles gaan gebruiken en proberen,peperkoek, vezelbrood, veel vers fruit, veel water drinken, lijn zaad, pruimen, Wapti, Dulcolax, Roosvicee Laxo en ga zo maar door.Ergens wist ik ook dat dit zo niet kon, en al helemaal niet met die laxerende middelen. Dat is even leuk om de boel te legen, maar daarna zal je binnenkant het toch echt zelf moeten gaan doen.

Ik weet dat je daar luie darmen van kunt krijgen en dat is niet de bedoeling. Je darmen zullen uiteindelijk zelf weer op gang moeten komen.

Dus ik ben zo wie zo mijn voeding flink gaan aanpassen, ik ben op de gezonde toer gegaan zullen we maar zeggen ! Ik kreeg het advies om veel minder brood te gaan gebruiken en juist havermout te gaan nemen bv ipv brood. Dus dat gaan doen met veel vers fruit.

Ook met regelmaat drink ik een lekkere verse fruit Smoothie.
Bewegen is erg goed voor je lichaam , dus ben ik gaan hardlopen samen met Evy Gruyaert en daarnaast ga ik ook nog naar de sportschool. Elke dag een half uur sporten of bewegen is echt aan te raden.
Maar met dit alles wat ik hier nu allemaal heb omschreven ,kon ik nog steeds niet goed poepen! Om het maar op zijn Hollands te zeggen. Tot de gouden tip kwam voor mij .

En die tip is als volgt !!


2 kiwi-s op de nuchtere maag en 1 glas lauw water!

De eerst dag gebeurde er niets, maar na de tweede dag was het bingo en tot nu toe , doe het nu inmiddels een week of 1.5 elke dag feest!

Ik ben er zo blij mee dat kan ik je niet zeggen. Zelfs aan een darmspoeling zat te al denken. Maar door deze simpele oplossing ben ik geholpen en is het niet meer nodig.

Wat ik zelf nog doe , ik strooi s,morgens wat extra lijnzaad over die twee in stukjes gesneden kiwi’s en doe dat op een bordje en zo peuzel ik het lekker op.

Gezond en een super goed resultaat ;)

Diana

10 opmerkingen:

 1. he kanjer ,

  je bent echt goed bezog hoor toppertje gr ess

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de Tip .

  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé, Diana, deze tip ga ik zeker proberen !

  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze website heeft mij helpen stoppen met roken! Ik ben ondertussen een jaar rookvrij, echt een aanrader! Ik heb zelfs geen zin meer in een sigaret :-)
  http://www.stop-met-roken.eu

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ohhh je bent een reddende engel, als het werkt althans.
  Ik ga morgen gelijk na de supermarkt!!! Thanx
  p.s. thomas het is niet het stoppen het is het POEPEN ;>)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben nu 25. Dagen gestopt met roken , mijn ontlasting Sorry dat ik het typ maar messchien kunne jullie mij helpen .. is geel achtig en als.ik.na dr wc ga heb ik het gevoel.dat ik goed moet poepe maar komt bijna weinig uit , slaap probleme opgezwollen buik , wie kan mij.helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Great blog!

  Bij onze erkende loodgieter Dordrecht bent u aan het juiste adres, zoekt u een ervaren 24/7 spoed loodgieter die u altijd helpt met het repareren of installeren van sanitair in uw woning of bedrijf, nieuwbouw of grote renovatiewerken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een loodgieter voor obstipatie.. hmm nee toch maar niet. Ik kom uit Dordrecht en weet meteen wie ik niet moet bellen als ik een loodgieter nodig heb: als je tijd hebt om hier te gaan zitten spammen bel ik wel een ander. Tnx voor je stomme actie, wie weet gooi je havermout in leidingen of appelstroop? Raar mannetje..

   Verwijderen

Leuk dat je reageert. Groetjes Diana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...