zaterdag 11 augustus 2012

Wie wil het nog ?Hier het verhaal van een docent die zijn college begon met een biljet van twintig dollar omhoog te steken en vervolgens de vraag stelde, wie wil deze twintig dollar? Verschillende handen gingen de hoogte in, maar de docent zei, voor ik het weggeef, moet ik eerst nog even iets doen.
Als een wilde begon hij het papiertje te verfrommelen en vroeg vervolgens, iemand die deze twintig dollar nog wil? Dezelfde handen gingen de lucht in.
Hij gooide het propje tegen de muur, liet het op de grond vallen, trapte het weg, ging erop staan stampen, en opnieuw liet hij het biljet zien dat nu helemaal vies en verkreukeld was. Hij herhaalde zijn vraag en dezelfde handen gingen de lucht in.
Jullie mogen dit nooit vergeten, zei de docent toen, wat ik ook met dit geld doe, het blijft een biljet van twintig dollar.
“Er zijn een heleboel momenten in onze levens dat we verkreukeld worden, dat anderen ons laten vallen en dat we in het stof getrapt worden door beslissingen die we maken en de omstandigheden waar we in komen te verkeren. We voelen ons waardeloos. Maar wat er ook gebeurd is, of wat er nog gaat komen, in Gods ogen verlies je je waarde nooit. In Zijn ogen, of je nu vuil bent of schoon, verkreukeld of netjes gestreken, ben je nog steeds kostbaar.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert. Groetjes Diana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...